Khususnya Penduduk RANTAU.

Khususnya Penduduk RANTAU.

1.Alasan mereka bila gagal melaksanakan manifesto adalah kerajaan dahulu banyak meninggalkan hutang , namun rakyat tidak hidup dan dibebankan dgn sara hidup yg teruk macam sekarang.

2. Pada banyak perkara yg gagal dijawab oleh PM beliau hanya melepaskan diri dengan perkataan TIDAK TAHU atau TIDAK INGAT.

3.Pada banyak keputusan yg dibuat oleh menteri-menteri dan mendapat tentangan dari rakyat mereka akan buat U Turn dan akan memberikan jawapan baru sebagai kerajaan akan mengkaji semula.Sehingga rakyat mengelarkan mereka kerajaan U Turn.

4. Melahirkan badut- badut bukan menteri – menteri. jawabnya mudah.mereka masih mentah bagikan mereka peluang. Kenapa menteri menteri dahulu dan tak banyak pun keputusan badut yg keluar dari mulut mereka . Sejarah kabinet yang paling ramai menteri dan MB pakai sijil palsu.

5.Janji palsu , dulu mrk kata tak boleh laksanakan kerana Najib rosakan negara sekarang mereka kata bukan tidak boleh tunaikan tetapi belum tunaikan.Apabila mereka tunaikan utk pancing undi pun mereka tipu rakyat.Tol turun masa orang tidur.

6.Hari Hari mereka menunggu saja akan kejayaan yang dilakar oleh kerajaan terdahulu dan akan merasmikan dan mereka akan claim adalah kejayaan mereka.Khususnya di NS.

7.Bila tiba PRK calon calon akan membuat janji. Calon seolah olah PM. Hari ini kita menang esok kita selesaikan masalah.Kita akan dirikan hospital. Yg paling teruk belum jadi calon di Rantau dah janji Balai Bomba sdgkan balai Bomba sdh siap tapi dia tak tahu sbb dia bukan anak jati hanya dengar kata – kata orang saja.

8.Rakyat terbeban sekarang. Ringgit meredum jatuh minyak melambung naik,Syarikat milik Bumi satu persatu dijual.Duit Petronas di sakau. Penjawat awan hilang pekerjaan. Syarikat swasta banyak yang gulung tikar.Remaja di buru membayar hutang PTPTN yg dijanjikan percuma dan dihapuskan .Warga Felda menangis tidak berlagu.

Ok cukup sampai di sini saja dahulu. Ingat anak Rantau keputusan di Rantau tidak merubah apa2 cuma jika PKR menang kita kerugian kerana kita menyingkirkan seorang pemimpin yang boleh mengawal dan bersuara untuk membuat check and balance di DUN sebagai ketua pembangkang. Jika hilang pemimpin ini kita hanya akan diperintah oleh boneka D4P. YANG BAIK DATANG DARI ALLAH SWT YANG BURUK DATANG DARI SAYA. Tambah lah diruang komen jika anda mahu luahkan apa yg anda tidak puas hati.

Khazai Abu Bakar.